luni, 10 septembrie 2012

BORS DE PESTE

Pentru că mi-a rămas în minte foarte tare borșul de pește pe care l-am mâncat în Deltă m-am gândit ca nu ar fi rău să incerc să fac și eu unul. Așa că am mers la pescărie am luat mai multe tipuri de pește și m-am pus pe treabă. Nici nu durează foarte mult și iese tare gustos. Iată cum a ieșit...

Ingrediente:

minim 4 feluri de pește (crap, somn, plătică, biban, caras, știucă)
morcov
pătrunjel țelină
o ceap
ă mare
1-2 ardei
grași
2
roșii de mărime mijlocie
bor
ș
zeam
ă de lămâie sau oțet
leuștean
sare

După ce curățați peștele îl tăiați în bucăți.

 

Se pune la fiert zarzavatul tăiat mărunt și se lasă să fiarbă bine. Se adaugă ardeii tăiați cubulețe si roșiile.
Ciorba se acrește cu borș.
Când clocotește se adaugă bucățile de pește împreună cu capetele și se lasă să mai fiarbă cam 10-15 minute.

 

Când peștele este gata se scoate pe un platou.
 

Mai întâi se servește zeama cu mămăliguță și apoi se mănâncă peștele cu mujdei de usturoi stins cu zeamă de lămâie sau puțin oțet.
Sper că vă place cum arată și vă asigur că la gust e și mai și.
Poftă bună!