vineri, 24 februarie 2012

PRĂJITURĂ CU „FRUCTE ROȘII”

Prăjitură de week-end :)
Ingrediente:
           7 ouă
           7 linguri zahăr
           11-12 linguri făină
           1 praf de copt
           300 gr fructe roșii
           puțin rom

Albușurile se bat spumă cu un praf de sare după care se adaugă gălbenușurile, apoi făina, praful de copt și romul.
Pe toată suprafața tăvii se presară zahăr și se pun fructele stoarse de zeamă peste care se toarnă compoziția.


Se bagă la cuptor pentru 30-40 de minute la 170°.
Când este gata se răstoarnă prăjitura astfel încât fructele să rămână deasupra.
 

Dacă faceți într-o tavă mai mare nu trebuie decât să dublați cantitățile.

miercuri, 22 februarie 2012

CARNE DE PORC ÎN SOS ALB

Ca să nu mai fac bine cunoscuta friptură de porc am ales să prepar carnea cu un pic de sos alb foarte ușor de făcut.

Ingrediente:
           400-500 gr carne porc
           40 gr unt
           100 ml vin alb sec
           150 gr smântână
           1 lingură muștar
           condimente
           ardei iute
           frunze de țelină

Carnea se taie în bucățele mici și se prăjește 10 minute în untul încins. 
 
După ce s-a rumenit adăugăm vinul, lăsăm să dea câteva clocote și adăugăm smântâna.
Punem sare și piper după gust, adăugăm muștarul, ardeiul iute și frunzele de țelină după care lăsăm la foc mic până se pătrunde carnea.

Se servește cu cartofi la cuptor sau natur și cu murături.

luni, 20 februarie 2012

PATATES DES FÊTES

Ingrediente:
           4-5 cartofi
           1 cutie pesto
           50 gr brânză
           4-5 tranșe jambon
           busuioc
           sare, piper
Fierbeți cartofii în coajă și după ce s-au răcit puteți să îi decojiți.
Tăiați cartofii în două, pe lungime. Pe fiecare jumătate puneți câte un strat de pesto și apoi câte o tranșă de jambon.
Sărați și piperați. Puneți brânza și apoi presărați niște busuioc.