joi, 13 decembrie 2012

PASTE CU FRUCTE DE MARE

Ingrediente:

500 gr paste
500 gr fructe de mare
4
căței usturoi
1 ardei iute
piper, sare
1 lingur
ă unt
ulei de masline
1 pahar vin alb sec

Pastele se fierb "al dente", iar după fierbere se amestecă cu o lingură de ulei de măsline (pentru a nu se lipi între ele) și se țin la cald.
Într-o tigaie se încinge puțin ulei de măsline și se călesc ingredientele începând cu usturoiul pe urmă ardeiul iute.
Fructele de mare, dacă sunt congelate se opăresc câteva minute la foc mic.
În altă tigaie se topește untul și se stinge cu un pahar de vin alb sec. Se lasă să scadă vinul până la jumătate din cantitatea inițială
 
Se pun fructele de mare bine scurse în tigaia cu usturoi și ardei iute și se călesc puțin. Se condimentează cu sare și piper. Pe urmă se sting cu sosul de vin și unt. 
 
În final se adaugă pastele și se amestecă