marți, 15 ianuarie 2013

PRĂJITURĂ PARLAMENT

Ingrediente: 

2 căni nucă prăjită

7 ouă

7 linguri de zahăr

7 linguri nucă măcinată

3 linguri făină

1 pliculeț praf de copt

500 ml frișcă

400 g cremă de ciocolată (finetti)

½ kg biscuiți



Se unge tava de la aragaz cu unt sau margarină, se pune nuca prăjită atât cât să acopere toată tava.

Se pregătește blatul din 7 albușuri bătute cu 7 linguri de zahăr, 7 linguri nucă măcinată, 3 linguri de făină și praful de copt.

Se toarnă compoziția obținută peste nuca din tavă și se dă la cuptor până când se coace blatul. Când blatul s-a copt se răstoarnă, se pune crema de ciocolată peste care se așează un rând sau două de biscuiți înmuiați mai întâi în cafea.

Cele 7 gălbenușuri se amestecă cu 7 linguri de zahăr și 3 linguri de apă, se pun pe baie de abur, se fierb până se îngroașă și se lasă la răcit.

Se bate frișca și se adaugă peste gălbenușurile răcite. Se omogenizează bine și se pune compoziția peste biscuiți. Se pudrează cu cacao.