sâmbătă, 4 februarie 2012

SĂRĂȚELE CU CAȘCAVAL ȘI MAC

Ingrediente:
             250 gr cașcaval
             200 gr făină
             sare
             200 gr unt
            1 gălbenuș de ou
             mac

Se frământă un aluat din cașcavalul ras, făină, un praf de sare și unt. După ce s-au omogenizat toate ingredientele se fac 4 bile mai mici care se dau la frigider pentru 60 de minute.
                                     
Se întinde aluatul și se taie în forme care se ung cu gălbenușul de ou. Deasupra se presară mac.
 

Se încinge cuptorul la 150°, se pun sărățelele și se lasă până se rumenesc, aproximativ 15 minute.

În loc de mac puteți folosi susan sau chimen.

luni, 30 ianuarie 2012

RULADĂ CU ȘUNCĂ ȘI CAȘCAVAL

Astăzi vă propun o ruladă foarte gustoasă și simplu de făcut.

Ingrediente:
           1 bucată de cașcaval de 300-400 gr
           200 gr șuncă presată
           3 ouă fierte
           1 ceapă mică (opțional)
           100 gr unt
           150 gr brânză topită
           pătrunjel verde
           sare, piper
           1 linguriță muștar

Ingredientele pentru umplutură se toacă mărunt, se adaugă untul, brânza și muștarul și se amestecă bine.

Într-o oală se pune apă la fiert, iar când clocotește se pune bucata de cașcaval. Se ia oala de pe foc, se acoperă și se lasă să se înmoaie cașcavalul aproximativ 15-20 de minute.
Se întinde cașcavalul pe o folie transparentă, se unge cu umplutura și se dă la rece.



 


Dacă vă mai rămâne umplutură puteți să faceți niște sandwichuri foarte bune la care adăugați niște frunze de salată sau roșii.