marți, 2 iulie 2013

PRĂJITURĂ CU FOI DE NAPOLITANĂ

Ingrediente:

1 foaie de napolitană

crema de biscuiți: 100 gr zahăr
                              175 ml apă
                              150 gr biscuiți simpli

crema de lapte praf: 3 linguri apă
                                  100 gr zahăr
                                  100 gr unt
                                  100 gr lapte praf
                                  2 linguri nucă de cocos

Biscuiții se dau prin robot.
Zahărul se caramelizează într-o cratiță la foc mic iar când a devenit lichid se toarnă apa și se fierbe în continuare până se topește caramelul. m deoparte și se pun biscuiții amestecând energic.
Crema se întinde imediat pe foaia de napolitană.
Pentru crema de lapte praf se pune la fiert, la foc mic, apa, zahărul și untul. nd dau în clocot se amesteca bine, dăm deoparte și se pune laptele praf.
Crema se întinde peste cea de biscuiți apoi se dă la rece până se întărește.


Sau se pun cremele alternativ pe foi de napolitane.