joi, 25 octombrie 2012

OUA UMPLUTE

Ingrediente:
10 ouă
1 pate de pui
maioneză
pătrunjel proaspăt
sare
piper proaspăt măcinat
puțină boia 
Astăzi facem o rețetă foarte cunoscută și populară la noi în țară mai ales în preajma sarbătorilor. Sunt binecunoscutele ouă umplute :) Să trecem la treabă, nu durează decât 30 de minute.
Spălăm ouăle și le punem la fiert. Când sunt gata le curățăm de coajă, le tăiem în două și scoatem gălbenușurile.
 

Într-un castronel pasăm bine gălbenușurile și le amestecăm cu pateul de pui. Adăugăm 2 linguri de maioneză, puțină boia, pătrunjelul tocat apoi sărăm și piperăm după gust.
După ce compoziția devine omogenă umplem jumătățile de ou.
Se ornează cu frunze de pătrunjel, ardei roșii, măsline sau orice altceva vă vine în minte.