joi, 27 decembrie 2012

PLĂCINTĂ CU MERE

Ingrediente:


1 kg mere 

800 gr făină

1 ou

1 bucată drojdie căt o nucă

ulei

zahăr

zahăr vanilat

scorțișoară

rom 
sirop: 1/2 cană apă4 linguri zahărzahăr vanilat



Se dizolvă drojdia în apă călduță și se adaugă o lingură de zahăr. Se amestecă oul cu făina, un praf de sare și drojdia dizolvată. Se frământă foarte bine cu 6 linguri de ulei. Se lasă la dospit aproximativ 1 h.



Merele se rad, se pune esența de rom și apoi se scurg.

Se întinde foia, se așează merele, se presară o lingură de zahăr, zahăr vanilat, scorțișoară și se rulează. 




Deasupra foile se ung cu puțin ulei. Se bagă la cuptor pentru 1 h.

Pentru sirop se amestecă ingredientele și se fierbe aproximativ 10 minute.

Când plăcinta este gata se unge cu sirop, se pudrează cu zahăr vanilat și se acoperă cu un prosop.