Ingrediente:
1
kg mere
800 gr făină
1 ou
1 bucată drojdie căt o nucă
ulei
zahăr
zahăr vanilat
scorțișoară
rom
sirop: 1/2
cană apă4 linguri zahărzahăr vanilat
Se dizolvă drojdia în apă călduță și se adaugă o lingură de
zahăr. Se amestecă oul cu făina, un praf de sare și drojdia
dizolvată. Se frământă foarte bine cu 6 linguri de ulei. Se lasă
la dospit aproximativ 1 h.
Merele se rad, se pune esența de rom și apoi se scurg.
Se întinde foia, se așează merele, se presară o lingură de
zahăr, zahăr vanilat, scorțișoară și se rulează.
Deasupra
foile se ung cu puțin ulei. Se bagă la cuptor pentru 1 h.
Pentru sirop se amestecă ingredientele și se fierbe aproximativ 10
minute.
Când plăcinta este gata se unge cu sirop, se pudrează cu zahăr
vanilat și se acoperă cu un prosop.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu