marți, 27 mai 2014

DOVLECEI UMPLUTI CU COUSCOUS

Ingrediente:

          4 dovlecei
          150g couscous
          120ml apă fiartă
          3 linguri ulei de măsline
          2 linguri zeamă de lămâie
          2 linguri de brânză proaspătă, iaurt sau smântână
          200g telemea de oi,
          60g unt,
          10 frunze proaspete de mentă
          mărar, sare, piper

Se pune couscous-ul intr-un castron peste care se toarna apa fierbinte si se lasa 10 minute sa se umfle. Pentru gust se pune un cub de unt si un praf de sare.
Dovleceii se taie in doua pe lungime apoi cu o lingurita ii scobiti, lasand o margine destul de carnoasa.

Pentru compozitie se zdrobeste telemeaua cu o furcutila sau se taie cubulete mici si se pune deoparte jumatate din cantitate.
Couscous-ul se amesteca cu menta tocata, telemeaua, branza proaspata (iaurt sau smantana), uleiul, zeama de lamaie, sare si piper dupa gust.
Dovleceii se umplu cu acest amestec, ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, iar deasupra presaram restul de telemea..


Ii dam la cuptorul incins la foc potrivit (200°) timp de 25-30minute.