joi, 16 februarie 2012

AMANDINE

Nu vă era poftă de niște amandine? Dacă da treceți repede la treabă...în doi timpi și trei mișcări sunt gata :) Nu mai zic că ies și foarte gustoase.

Ingrediente:
* blat: 6 ouă 
           200 gr zahăr
           30 ml apă 
           30 ml ulei
           20 gr cacao 
           8 linguri făină
           1 plic praf de copt
* sirop: 400 ml apă
               200 gr zahăr
               2 plicuri cappuccino
* cremă: 3 gălbenușuri
                 150 gr zahăr pudră
                 250 gr unt
                 3 linguri cacao

Separați albușurile de gălbenușuri. Bateți albușurile spumă cu un praf de sare. Adăugați zahărul, apa și gălbenușurile frecate cu ulei și amestecați totul cu o spatulă.
Adăugați câte puțin din făina amestecată cu cacao și praf de copt.
Turnați aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt apoi băgați la cuptor 35 de minute la 175°. Blatul se lasă la răcit și apoi se taie în două.
 

Se pregătește siropul: se pun toate ingredientele pentru sirop într-o cratiță la fiert și din momentul în care începe să fiarbă se mai lasă pe foc 5 minute.

Crema: se amestecă untul cu zahărul pudră. Se mixează, după care se pun gălbenușurile și cacao.

Se pune prima jumătate de blat, se însiropează bine și apoi se pune 3/4 din cremă. Se așează cealaltă jumătate și se însiropează. Se glazurează cu crema rămasă. 

Se lasă minim 3 ore la frigider. Se ornează cu ciocolată topită, albă sau neagră.
 


luni, 13 februarie 2012

SCOICI

Cine poftește niște scoici? Sunt gata în maxim 10 minute și sunt foarte bune.

Ingrediente:
           1,5 kg scoici
           pătrunjel
           maioneză
          
Se spală scoicile și apoi se pun în apă cu puțină sare și pătrunjel. Se lasă la fiert până se deschid și apoi pot fi servite.
Se mănâncă cu sos de maioneză și pâine proaspătă.
 

Ce v-am spus eu că nu durează mult. Asta e cea mai simplă rețetă. :)
Trebuie să fiți atenți când le cumpărați să nu fie deschise.