miercuri, 2 iulie 2014

PIPOTE CU CIUPERCI SI SOS DE VIN ALB

Ingrediente:

500 gr pipote
2-3 legaturi ceapa verde
200 ml vin alb
ardei gras
2-3 rosii potrivite sau 400 gr rosii in suc propriu
500 gr ciuperci feliate
sare
piper
usturoi (optional)
patrunjel
100 ml ulei de masline
200 ml apa

Pipotele se pun la fiert pentru 15 minute.
Se toaca ceapa si se pune la calit. Cand e aproape gata se adauga ardeiul gras, tocat marunt, ciupercile feliate, rosiile si se lasa la foc mic pentru aproximativ 5 minute.
Se adauga vinul, condimentele, apa si pipotele fierte. Se lasa la foc mic pentru 30 de minute.


luni, 30 iunie 2014

PRAJITURA CU GEM DE GUTUI

Ingrediente:

16 oua
12 linguri zahar
22 linguri faina
2-3 linguri cacao
gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul.
Dupa ce s-au intarit adaugam pe rand galbenusurile si la sfarsit incorporam faina.
Impartim compozitia in doua si in jumatate punem cacao.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem compozitia alternativ (o lingura din cea simpla, o lingura din cea cu cacao).

Dam la cuptor aproximativ 50 de minute la 170°.
Cand este gata o lasam sa se raceasca si taiem blatul in doua. Ungem cu gem de gutui si punem partea de deasupra a blatului.



Pofta buna!