joi, 1 martie 2012

RULADĂ CU MĂSLINE

Ingrediente:
* blat:   5 ouă
             80 gr făină
             1 plic praf de copt
             100 gr maioneză
             75 gr unt
             măsline rondele
             sare, piper
             pătrunjel, busuioc
* umplutură:    200-300 gr cremă brânză
                         150 gr cașcaval ras
                         1/4 ardei roșu
                         1/4 ardei galben
                         2-3 castraveciori în oțet
                         sare, piper

Se pune într-un bol crema de brânză, se adaugă ardeiul și castraveciorii tăiați mărunt, cașcavalul ras. Se condimentează și se amestecă până ce umplutura devine omogenă.

Pentru blat mixăm ouăle până obținem o spumă. Adăugăm untul, maioneza și condimentăm. Se adaugă făina, praful de copt și se amestecă bine.
Compoziția se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt. Se pun măslinele, pătrunjelul și busuiocul pe suprafața foii. 
 
Se dă la cuptor pentru 15 minute la 200°.
Când este gata rulăm blatul și îl lăsăm la răcit.

După ce s-a răcit îl desfacem, punem umplutura și rulăm la loc. Se pune la rece.


 Yummyyyy......

duminică, 26 februarie 2012

GEM DE MĂSLINE

Am descoperit ieri gemul de măsline...da, da... a-ți citit bine – gem de măsline. Încă nu l-am preparat dar dacă aveți curaj să încercați aveți rețeta mai jos. E rețetă din Provence, Franța și doamna care mi-a dat-o era tare încântată să împărtășească și cu alții.

Ingrediente:
           500 gr măsline negre
           500 gr zahăr
           275 gr apă
           5 gr ghimbir
           coajă de lămâie

Se lasă măslinele peste noapte în apă.
A doua zi le scurgeți, le treceți printr-un jet de apă rece și le scurgeți din nou.
Mixați măslinele cu ghimbirul, coaja de lămâie și apa.
Adăugați zahărul, puneți la foc pentru 20 de minute și apoi direct în borcane.
Se mănâncă simplu dar de asemenea puteți pune gemul lângă carnea de miel, de vită sau de pasăre.
Puteți încerca gemul la sfârșitul mesei, pe pâine prăjită, lângă o bucată de brânză de capră.
V-aș sfătui să încercați cu mai puțin zahăr – mie mi se părea puțin cam dulce.
Dacă reușiți să faceți rețeta aștept opinii.
Curaj!!!!
: