duminică, 26 februarie 2012

GEM DE MĂSLINE

Am descoperit ieri gemul de măsline...da, da... a-ți citit bine – gem de măsline. Încă nu l-am preparat dar dacă aveți curaj să încercați aveți rețeta mai jos. E rețetă din Provence, Franța și doamna care mi-a dat-o era tare încântată să împărtășească și cu alții.

Ingrediente:
           500 gr măsline negre
           500 gr zahăr
           275 gr apă
           5 gr ghimbir
           coajă de lămâie

Se lasă măslinele peste noapte în apă.
A doua zi le scurgeți, le treceți printr-un jet de apă rece și le scurgeți din nou.
Mixați măslinele cu ghimbirul, coaja de lămâie și apa.
Adăugați zahărul, puneți la foc pentru 20 de minute și apoi direct în borcane.
Se mănâncă simplu dar de asemenea puteți pune gemul lângă carnea de miel, de vită sau de pasăre.
Puteți încerca gemul la sfârșitul mesei, pe pâine prăjită, lângă o bucată de brânză de capră.
V-aș sfătui să încercați cu mai puțin zahăr – mie mi se părea puțin cam dulce.
Dacă reușiți să faceți rețeta aștept opinii.
Curaj!!!!
:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu