luni, 8 aprilie 2013

PIPOTE SI INIMI CU MAR


Ingrediente:

400 gr pipote si inimi
100 ml vin roșu sec
2 linguri oțet
1 frunză dafin
1/2 salată creață
2 cepe
2 linguri ulei
2 mere acre
1 lingură unt
1 lingură zeamă de lămâie
50 ml vin alb demisec
sare, piper

Se pun pipotele si inimile într-un castron și se adaugă vinul roșu, 1 lingură de oțet, frunza de dafin, se amestecă și se lasă la rece 1 oră.
Se încing 2 linguri de ulei în care se călesc rondelele de ceapă până ce capătă o culoare aurie.

Merele se decojesc, se taie în sferturi și se feliază subțire. Se încinge untul într-o tigaie în care se călește mărul. Se adaugă zeama de lămâie și vinul. Se fierb acoperiți 3 minute până se înmoaie.

Pipotele si inimile se prăjesc pe ambele părți 2-3 minute. Se condimenteză cu sare și piper.

Se toarnă marinata în tigaie și se lasă să dea în clocot. Se potrivește cu sare, piper, oțet după care se toarnă peste salată.
Feliile de măr și rondelele de ceapă se presară decorativ.