vineri, 12 septembrie 2014

PUI CU LEGUME ȘI SOS DULCE ACRIȘOR

Ingrediente:
     400-500 gr pui
     2 morcovi
     1 pătrunjel
     1 păstârnac
     1 sfeclă roșie
     1 ceapă
sos: 8 linguri apă
       4 linguri oțet
       6 linguri zahăr
       1 lingură sare
       2-3 ardei iuți
       3-4 căței usturoi
       1 lingură făină

Puiul se fierbe pentru a fi mai fraged.
Curățăm legumele și le tăiem cubulețe. Le punem la fiert în puțină apă. Când a scăzut apa adăugam ulei și puiul fiert și le călim un pic.
Pentru sos mixăm toate ingredientele. Putem adauga și suc de roșii. Turnăm sosul peste puiul cu legume și mai lăsăm 5 minute.
Se poate servi cu couscous sau punem amestecul pe o lipie.

Poftă bună!