miercuri, 14 martie 2012

PRĂJITURĂ CU NUCĂ DE COCOS, CIOCOLATĂ ȘI NES


Ingrediente:
* blat:  4 albușuri
            200 gr zahăr
            250 gr nucă de cocos
* strat de ciocolată:  2 linguri cacao
                                   2 linguri zahăr
                                   1 lingură nes
                                   100 gr ciocolată
                                   2-3 linguri lapte
* cremă:  500 ml frișcă lichidă
                 1 plic praf budincă instant de vanilie
                 2-3 linguri zahăr

Batem albușurile spumă cu zahărul și apoi adăugăm nuca de cocos. Punem compoziția la copt la 160° până se aurește, apoi o lăsăm să se răcească.
 

Pentru stratul de ciocolată se pun toate ingredientele într-un vas pe bain-marie până se omogenizează, după care se pune peste blat.
Pentru cremă mixăm ingredientele și punem peste stratul de ciocolată.
Deasupra am presărat puțină scorțișoară.
Se lasă la frigider câteva ore.
 


luni, 12 martie 2012

SOMON LA CUPTOR

Ingrediente:
             6 bucăți file somon
             condimente
             o lămâie
             4-5 linguri smântână
             usturoi, sare, busuioc

Se spală cu apă rece somonul și se așează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se condimentează cu sare, piper, usturoi și busuioc. Se crestează somonul și se pune câte o jumătate de felie de lămâie.
Într-un castronel se pune smântâna, se adaugă puțină sare, usturoi, busuioc și zeamă de lămâie. Sosul astfel obținut se pune peste pește.
Se dă la cuptor la foc potrivit pentru aproximativ 20-30 minute.
Se servește cu cartofi la cuptor sau fierți.