miercuri, 22 februarie 2012

CARNE DE PORC ÎN SOS ALB

Ca să nu mai fac bine cunoscuta friptură de porc am ales să prepar carnea cu un pic de sos alb foarte ușor de făcut.

Ingrediente:
           400-500 gr carne porc
           40 gr unt
           100 ml vin alb sec
           150 gr smântână
           1 lingură muștar
           condimente
           ardei iute
           frunze de țelină

Carnea se taie în bucățele mici și se prăjește 10 minute în untul încins. 
 
După ce s-a rumenit adăugăm vinul, lăsăm să dea câteva clocote și adăugăm smântâna.
Punem sare și piper după gust, adăugăm muștarul, ardeiul iute și frunzele de țelină după care lăsăm la foc mic până se pătrunde carnea.

Se servește cu cartofi la cuptor sau natur și cu murături.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu