luni, 20 august 2012

CIOCOLATA DE CASA

Ca sa incepeti saptamana cat mai bine :)

Ingrediente:
300-400 gr zahar
100 ml apa
1 plic zahar vanilat
150 gr unt
300 gr lapte praf
50 gr cacao
esenta rom

Zaharul cu zaharul vanilat si cu apa se pun la fiert. Se lasa la fiert in functie de preferinta: cu cat siropul este mai legat cu atat ciocolata va fi mai densa. Daca siropul are o consistenta ca de dulceata ciocolata va avea consistenta mai umeda.

Dupa ce siropul s-a legat se da de pe foc si se topeste in el untul.

Laptele praf se amesteca cu cacaua intr-un vas incapator.
Dupa ce siropul amestecat cu unt s-a mai racit se toarna peste compozitia de lapte praf si se amesteca pana devine omogena.

Se pune intr-o tava, se niveleaza si se da la rece.
Eu am pus si niste nuci.
 
Este delicioasa.