Tare poftă îmi era de niște cornuri și tot ziceam să
fac de ceva timp. Așă că aseară pe la ora 6 mi-am luat inima în
dinți și m-am apucat de frământat. Cel mai greu a fost să aștept
să crească dar a meritat pentru că au ieșit niste cornuri foarte gustoase și
arătoase.
Ingrediente:
400-500 gr făină
100 gr zahăr
150 ml ulei
1 plic drojdie uscată
150 ml lapte călduț
2 ouă
1 praf de sare
2 plicuri zahăr vanilat
1 ou pentru uns
Într-un vas se pune făina cu drojdia, zahărul
vanilat, apoi laptele, uleiul, ouăle și sarea. Se frământă cam
20 de minute după care se lasă la dospit aproximativ 90 de minute.
După ce a crescut am împărțit aluatul în două,
pentru ușurință, și am intins foaia pe care am tăiat-o în 8.
În interior puteți pune orice fel de umplutură și
apoi rulați cornurile. Eu am făcut o parte cu gem și cealaltă
parte cu nuci.
Cornurile se așează în tavă, cu spațiu între ele,
se ung cu oul bătut și se mai lasă să crească 30 de minute.
Se pun în cuptorul încălzit la 170°
pentru 15 minute.