joi, 9 februarie 2012

CORNURI PUFOASE

Tare poftă îmi era de niște cornuri și tot ziceam să fac de ceva timp. Așă că aseară pe la ora 6 mi-am luat inima în dinți și m-am apucat de frământat. Cel mai greu a fost să aștept să crească dar a meritat pentru că au ieșit niste cornuri foarte gustoase și arătoase.

Ingrediente:
           400-500 gr făină
           100 gr zahăr
           150 ml ulei
           1 plic drojdie uscată
           150 ml lapte călduț
           2 ouă
           1 praf de sare
           2 plicuri zahăr vanilat
           1 ou pentru uns

Într-un vas se pune făina cu drojdia, zahărul vanilat, apoi laptele, uleiul, ouăle și sarea. Se frământă cam 20 de minute după care se lasă la dospit aproximativ 90 de minute.
După ce a crescut am împărțit aluatul în două, pentru ușurință, și am intins foaia pe care am tăiat-o în 8.
În interior puteți pune orice fel de umplutură și apoi rulați cornurile. Eu am făcut o parte cu gem și cealaltă parte cu nuci.

Cornurile se așează în tavă, cu spațiu între ele, se ung cu oul bătut și se mai lasă să crească 30 de minute.

Se pun în cuptorul încălzit la 170° pentru 15 minute.

                                                                   


marți, 7 februarie 2012

PIEPT DE PUI CU SOS

Puteti folosi malaiul si la alte lucruri in afara de celebra "mamaliga". Cateva linguri schimba total gustul mancarii.
Ingrediente:
           2 piepți de pui
           50 gr unt
           3 linguri ulei măsline
           300 ml supă
           2 linguri mălai
           250 gr smântână
           ardei iute
           condimente
Se încinge untul și uleiul și se adaugă pieptul de pui tăiat cuburi. Se condimentează și se lasă la foc potrivit 10-15 minute.

Se adaugă supa și se mai lasă pe foc aproximativ 15-20 minute.

Se amestecă mălaiul cu smântâna și se adaugă peste pieptul de pui. Se lasă să fiarbă până când se îngroașă sosul. 

Dacă nu aveți smântână puteți înlocui cu iaurt.
Pofta buna!