miercuri, 29 august 2012

MUSACA CU CARNE DE PUI SI DE VITA

Pentru ca imi era tare pofta de o musaca dar nu doream sa fac reteta clasica cu carne de porc, deoarece iese mult prea grasa, am decis sa folosesc carne de pui si de vita. Iata ce a iesit...

Ingrediente:
200 gr carne vita
2 bucati de piept de pui
150-200 gr cascaval ras
1 ceapa mare
2 catei usturoi
1 ardei gras
800 gr cartofi
patrunjel
condimente

Se pune la fiert pieptul de pui si cand este gata se taie marunt.
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei. Dupa ce prinde putina culoare se adauga si carnea tocata. Se lasa aproximativ 15 minute, iar spre final se adauga usturoiul maruntit, patrunjelul si condimenele. Se pune si pieptul de pui maruntit.

Se curata cartofii si se taie rondele.
Intr-o tava se aseaza un rand de cartofi, apoi amestecul de carne, ardeiul gras taiat rondele peste care se pune ultimul rand de cartofi. 
 
Pe deasupra se rade cascaval si se presara putin busuioc.
Se baga la cuptor.

Si la sfarsit arata asa...
 

 Pofta buna sa aveti!