Ingrediente:
4
dovlecei
150g
couscous
120ml
apă fiartă
3
linguri ulei de măsline
2
linguri zeamă de lămâie
2
linguri de brânză proaspătă, iaurt sau smântână
200g
telemea de oi,
60g
unt,
10
frunze proaspete de mentă
mărar,
sare, piper
Se pune couscous-ul intr-un castron peste care se toarna apa fierbinte si se lasa 10 minute sa se umfle. Pentru gust se pune un cub de unt si un praf de sare.
Dovleceii se taie in doua pe lungime apoi cu o lingurita ii scobiti, lasand o margine destul de carnoasa.
Pentru compozitie se zdrobeste telemeaua cu o furcutila sau se taie cubulete mici si se pune deoparte jumatate din cantitate.
Couscous-ul se amesteca cu menta tocata, telemeaua, branza proaspata (iaurt sau smantana), uleiul, zeama de lamaie, sare si piper dupa gust.
Dovleceii se umplu cu acest amestec, ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, iar deasupra presaram restul de telemea..
Ii dam la cuptorul incins la foc potrivit (200°) timp de 25-30minute.