vineri, 20 ianuarie 2012

PASTE CU TON ȘI SUC DE ROȘII

Mă gândeam ce să pregătesc astăzi și mi-am zis că nu am mai făcut de mult niște paste...si nici nu durează mult...așa că m-am pus pe treabă și iată ce a ieșit...

Ingrediente:  
             500 gr paste
             1 conservă ton
             o sticlă de suc de roșii de 500 ml
             2-3 căței de usturoi
             sare, piper, mentă, busuioc

Se pun pastele la fiert.

Între timp se curăță usturoiul și se taie mărunt. Se pune sucul de roșii pe foc, se adaugă usturoiul și se condimentează. Se lasă aproximativ 15 minute.

Când pastele sunt gata, se scurg, se adaugă tonul și apoi sucul de roșii.
        

Condimentați după gust.

miercuri, 18 ianuarie 2012

MILLEFEUILLE DE POMME DE TERRE

Ingrediente:
             2-3 cartofi potriviți
             2-3 felii jambon crud
             brânză
             pătrunjel verde
             unt (opțional)

Se fierb cartofii în coajă aproximativ 20 de minute. Se lasă să se răcească, se curăță de coajă și se taie felii.


Feliile de cartofi se ung cu puțin unt apoi se pune jumătate sau un sfert de felie de jambon și deasupra o felie de brânză, eu am pus Comté.


Pentru culoare puneți câte o frunzuliță de pătrunjel verde. Eu nu am avut pătrunjel și am pus niște busuioc și boia.

     

 Arata bine nu?

marți, 17 ianuarie 2012

TAPENADE

Este un aperitiv foarte popular în sudul Franței, mai ales în Provence.

Ingrediente:
           60 gr măsline negre
           30 gr file anșoa în ulei
           usturoi
           sare, piper
           ulei măsline

Ingredientele se mixează și la sfârșit se pune puțin ulei de măsline ca să se lege totul.
Se mănâncă pe pâine prăjită sau cu cartofi fierți.
Poate fi folosită ca și condiment.

TOCĂNIȚĂ CU CARNE DE CURCAN

Ingrediente:
           750 gr piept curcan
           600 gr cartofi
           1 ceapă
           2-3 linguri ulei măsline
           2 linguri bulion
           condimente
           1/2 legătură pătrunjel

Se toacă ceapa și se călește în uleiul de măsline, apoi se adaugă carnea tăiată cubulețe și se amestecă câteva minute.
                                  

Se adaugă condimentele și cartofii tăiați cuburi, se amestecă un minut, apoi se pun 2 căni de apă caldă.
Se acoperă și se lasă să fiarbă ușor.
La final se pune bulionul și se dă la cuptor 15-20 de minute.

Se pune sare, piper după gust și se adaugă pătrunjelul.





luni, 16 ianuarie 2012

PRĂJITURĂ CU BANANE

Imi plac tare mult bananele așa că m-am hotărât să fac o prăjitură.

Ingrediente:
           1 cană zahăr
           2 căni apă
           2 căni făină
           1 linguriță scorțișoară
           6 linguri margarină
           1 praf de copt
           3-4 linguri cacao
           rom
           sare
           3-4 banane
           nuci

Se presară zahăr pe tavă și se pun bananele și nucile.

Se amestecă componentele până ce compoziția devine omogenă și apoi se toarnă peste banane.
                                                                       

Se dă la cuptor pentru 60 de minute la 160°. Mai încercați din când în când cu o scobitoare.
Când este gata se întoarce.
Iată ce a a rezultat...

                                           



GOGOȘI RAPIDE CU IAURT

Astăzi vă prezit o rețetă rapidă de făcut gogoși...asta în cazul în care nu vreți să optați pentru varianta clasică cu dospitul care ia ceva timp.

Ingrediente:
           200 gr iaurt
           1 ou
           3 linguri zahăr
           1 pliculeț zahăr vanilat
           1 pachețel praf de copt
           150 gr făină

Se bate oul și se amestecă cu iaurt. Se adaugă zahărul, zahărul vanilat și praful de copt, iar la sfârșit se încorporează făina.
Puneți la încins uleiul. Cu o lingură luați din aluat și împingeți în cratiță.
Se pudrează cu zahăr.
Puteți adăuga și dulceață, una acrișoară merge foarte bine.