joi, 17 aprilie 2014

SALATA DE PUI IN CIUPERCI

Ingrediente:
          1 salată creață
          150 gr zmeură
          12 ciuperi champignon uriașe
          250 gr piept de pui
          20 gr unt
          100 ml vin alb sec
          1 frunză dafin
          2-3 linguri oțet
          2 linguri ulei
          2 linguei smântână
          sare, piper

                    Se curăță ciupercile și se scot codițele. Se taie pieptul în cubulețe.
                    Se încinge untul în care se prăjește puiul. Acesta se condimentează cu sare și piper.
                   Ciupercile se pun în tigaie cu pălăriile având gura în sus și se călesc puțin. Se înăbușă cu vin și se adaugă frunza de dafin, sare și piper. Se fierb acoperite aproximativ 5 minute, după care se lasă la răcit.
                 Se fierbe sosul din tigaie până când volumul scade la 1/3. Se îndepărtează foaia de dafin și se lasă la răcit.
                 Sosul se toarnă într-un castron, se adaugă oțet, ulei, smântână, sare, piper și se amestecă bine.
                 Se adaugă puiul și fâșiile de salată, apoi se amestecă.
                 Ciupercile se umplu cu salata de pui.

                 Se ornează cu zmeură și se servește imediat.