Ingrediente:
1 salată creață
150 gr zmeură
12 ciuperi champignon uriașe
250 gr piept de pui
20 gr unt
100 ml vin alb sec
1 frunză dafin
2-3 linguri oțet
2 linguri ulei
2 linguei smântână
sare, piper
Se curăță ciupercile și se scot codițele. Se taie
pieptul în cubulețe.
Se încinge untul în care se prăjește puiul. Acesta
se condimentează cu sare și piper.
Ciupercile se pun în tigaie cu pălăriile având gura
în sus și se călesc puțin. Se înăbușă cu vin și se adaugă
frunza de dafin, sare și piper. Se fierb acoperite aproximativ 5
minute, după care se lasă la răcit.
Se fierbe sosul din tigaie până când volumul scade
la 1/3. Se îndepărtează foaia de dafin și se lasă la răcit.
Sosul se toarnă într-un castron, se adaugă oțet,
ulei, smântână, sare, piper și se amestecă bine.
Se adaugă puiul și fâșiile de salată, apoi se
amestecă.
Ciupercile se umplu cu salata de pui.
Se ornează cu zmeură și se servește imediat.