marți, 17 decembrie 2013

CAISE

Ingrediente:

     3 oua
     1 ceasca ulei
     1 ceasca zahar
     1 plic praf de copt
     faina cat cuprinde
     coaja rasa de la o lamaie
     1/2 pachet margarina
     3/4 linguri cacao
Ouăle se amestecă cu uleiul, zahărul şi coaja de lămâie.
Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi se frământă până iese un aluat care se desprinde de pe mână.
Din compoziţie se modelează bile de aceeaşi dimensiune care se presează uşor cu podul palmei şi se aşează într-o tavă încălzită.
Se bagă la cuptor pentru 20 de minute la 200 grade.
După ce se răcesc se scobesc cu atenţie cu ajutorul unui cuţit sau lingurite.
Mijlocul care s-a scos din prăjitură se sfărâmă bine şi se amestecă cu margarina şi cacaua pentru umplutură.
Se umplu jumătaţile cu acest amestec si se unesc apoi două câte două.

Se înmoaie caisele în colorant şi se tăvălesc prin zahăr tos.