- Ingrediente:
- 3 oua
- 1 ceasca ulei
- 1 ceasca zahar
- 1 plic praf de copt
- faina cat cuprinde
- coaja rasa de la o lamaie
- 1/2 pachet margarina
- 3/4 linguri cacao
Ouăle
se amestecă cu uleiul, zahărul şi coaja de lămâie.
Se
adaugă făina amestecată cu praful de copt şi se frământă până
iese un aluat care se desprinde de pe mână.
Din
compoziţie se modelează bile de aceeaşi dimensiune care se
presează uşor cu podul palmei şi se aşează într-o tavă
încălzită.
Se
bagă la cuptor pentru 20 de minute la 200 grade.
După
ce se răcesc se scobesc cu atenţie cu ajutorul unui cuţit sau
lingurite.
Mijlocul
care s-a scos din prăjitură se sfărâmă bine şi se amestecă cu
margarina şi cacaua pentru umplutură.
Se
umplu jumătaţile cu acest amestec si se unesc apoi două câte
două.
Se
înmoaie caisele în colorant şi se tăvălesc prin zahăr tos.