Ingrediente:
blat:
500 gr făină
150 ml ulei
1 plic drojdie uscată
150 ml lapte
2 ouă
1 praf de sare
2 plicuri zahăr vanilat
compoziție:
200-300
gr șuncă presată
400 gr ciuperci
400 gr mozzarella
1 rosie
1 ardei
suc de roșii
măsline
Blat:
Într-un
vas se pune făina cu drojdia, laptele, uleiul, ouăle și sarea. Se
frământă cam 20 de minute după care se lasă la dospit
aproximativ 60 de minute.
După ce a crescut compoziția se întinde blatul, se
unge cu suc de roșii și se pun ingredientele de compoziție.
Eu le pun in următoarea ordine: mozzarela, șunca
presată, ciuperci, măsline, roșii, ardei și câteva felii de
mozzarella deasupra. Mai presar și niște sare, boia iute, piper și
busuioc.
Dăm
la cuptor la 190°
pentru 50 de minute (în funcție de cuptor).