Ingrediente:
750
gr cartofi
300
gr branza Brie
1
ceapa
200
gr bacon (optional)
150
gr smantana
1
lingura ulei masline
condimente
usturoi
(optional)
Cartofii
se curăţă de coajă, se taie felii şi se pun la fiert timp de
5min.
Baconul
şi ceapa se taie mărunt şi se călesc într-o lingură de ulei de
măsline.
Se
adaugă usturoiul mărunţit, sarea, piperul şi condimentele şi se
călesc până devin toate uşor aurii.
Cartofii
se scot si se scurg de apa. Nu trebuie să fie foarte fierţi, se mai
îmoaie şi la cuptor.
Se
unge o tavă cu puţin unt sau ulei şi aşezam un strat de cartofi.
Adăugăm
apoi ceapa şi baconul uniform în tavă.
Feliem
branza şi aşezăm câteva felii peste stratul de bacon şi ceapă.
Completăm
cu restul de cartofi şi felii de brânză.
Turnăm
smântâna şi dăm la cuptorul încins la 200° pentru 30-40 min
până se rumeneşte frumos crusta de deasupra.