marți, 24 iunie 2014

TARTIFLETTE

Ingrediente:

750 gr cartofi
300 gr branza Brie
1 ceapa
200 gr bacon (optional)
150 gr smantana
1 lingura ulei masline
condimente
usturoi (optional)

Cartofii se curăţă de coajă, se taie felii şi se pun la fiert timp de 5min.
Baconul şi ceapa se taie mărunt şi se călesc într-o lingură de ulei de măsline.
Se adaugă usturoiul mărunţit, sarea, piperul şi condimentele şi se călesc până devin toate uşor aurii.
Cartofii se scot si se scurg de apa. Nu trebuie să fie foarte fierţi, se mai îmoaie şi la cuptor.
Se unge o tavă cu puţin unt sau ulei şi aşezam un strat de cartofi. Adăugăm apoi ceapa şi baconul uniform în tavă. 

Feliem branza şi aşezăm câteva felii peste stratul de bacon şi ceapă. Completăm cu restul de cartofi şi felii de brânză.


Turnăm smântâna şi dăm la cuptorul încins la 200° pentru 30-40 min până se rumeneşte frumos crusta de deasupra.