miercuri, 28 noiembrie 2012

COPĂNELE CU FULGI DE PORUMB

Ingrediente:

- 10-12 copănelede pui
- 3 ouă
- 2-3 căni de fulgi de porumb
- condimente
Ingrediente pentru marinarea cărnii:

- o cană de lapte
- 2 linguri de praf de usturoi
- o lingură de chili iute
- o lingură de paprika
- o lingură de piper

Se amestecă toate ingredientele pentru marinată, se pune carnea și se lasă 4-5 ore la frigider. Cel mai bine este peste noapte pentru a se întrepătrunde foarte bine toate ingredientele.
Bateți ouăle, adăugați ½ cană de fulgi de porumb și puțină făină, apoi condimentați după gust.
Dați carnea prin amestecul de ou și după aceea prin fulgii de porumb (care mai trebuie sfărâmați).
Copănelele se prăjesc în baie de ulei.
Ca și garnitură cartofii la cuptor mi se par cei mai buni.
Alături și de o salată vă iese un prânz pe cinste.