miercuri, 13 februarie 2013

ȘTIUCĂ LA CUPTOR



Ingrediente:
- 1 știucă mare
- 3 morcovi potriviți
- pătrunjel
- 2 cepe
- 200 ml. vin alb
- sare, piper

- boia iute de ardei
- foi de dafin

- o lămâie

Se spală și se curăță știuca, după care se așează într-o tavă. Eu nu am avut una mare așa că am tăiat știuca în două.
Am condimentat știuca, am adăugat ceapa taiată solzi, morcovul tăiat rondele, pătrunjelul, foile de dafin și câteva feliuțe de lămâie.
Restul de lămâie l-am stors peste pește.
La final am udat știuca cu puțin ulei de măsline și vin alb.
Am bagat tava la cuptor pentru aproximativ o oră.
Ca și garnitură merge foarte bine cu cartofi fierți și un sos făcut din smântână cu puțină sare, suc de lămâie și usturoi praf.
Poftă bună!