Ingrediente:
- 1 știucă mare- 3 morcovi potriviți
- pătrunjel
- 2 cepe
- 200 ml. vin alb
- sare, piper
- boia iute de ardei
- foi de dafin
- o lămâie
Se spală și se curăță știuca, după care se
așează într-o tavă. Eu nu am avut una mare așa că am tăiat
știuca în două.
Am condimentat știuca, am adăugat ceapa taiată
solzi, morcovul tăiat rondele, pătrunjelul, foile de dafin și
câteva feliuțe de lămâie.
Restul de lămâie l-am stors peste pește.
La final am udat știuca cu puțin ulei de măsline
și vin alb.
Am bagat tava la cuptor pentru aproximativ o oră.
Ca și garnitură merge foarte bine cu cartofi
fierți și un sos făcut din smântână cu puțină sare, suc de
lămâie și usturoi praf.
Poftă bună!