Ingrediente:
500 gr paste
500 gr fructe de mare
4 căței usturoi
1 ardei iute
piper, sare
1 lingură unt
ulei de masline
1 pahar vin alb sec
Pastele
se fierb "al dente", iar după
fierbere se amestecă
cu o lingură
de ulei de măsline
(pentru a nu se lipi între
ele) și
se țin
la cald.
Într-o
tigaie se încinge
puțin
ulei de măsline
și
se călesc
ingredientele începând
cu usturoiul pe urmă
ardeiul iute.
Fructele
de mare, dacă
sunt congelate se opăresc
câteva
minute la foc mic.
În
altă tigaie se
topește
untul și
se stinge cu un pahar de vin alb sec. Se lasă
să
scadă
vinul până
la jumătate
din cantitatea inițială.
Se
pun fructele de mare bine scurse în
tigaia cu usturoi și
ardei iute și
se călesc
puțin.
Se condimentează
cu sare și piper. Pe
urmă
se sting cu sosul de vin și
unt.
În
final se adaugă
pastele și
se amestecă.