marți, 25 septembrie 2012

DOVLECEI ȘI VINETE MARINATE

Ingrediente:

2 vinete potrivite
2 dovlecei
usturoi
pătrunjel
ulei
sare, piper
oțet balsamic

Se spală dovleceii și vinetele sub jet de apă. Se taie pe lungime cu o grosime de aproximativ 1 cm. Se prăjesc în ulei până se bronzează și se înmoaie puțin.
Într-un vas se suprapun dovleceii și vinetele. Între straturi se condimentează, se pune pătrunjelul și apoi usturoiul tăiat felii.
În uleiul din tigaie se încinge puțin oțetul balsamic și apoi se toarnă peste dovlecei și vinete.
Se pun la marinat în frigider, pentru 2-3 zile, pentru ca aromele să se întrepătrundă.
Se pot servi simpli, ca aperitiv, sau ca garnitură.
Vă garantez că toată lumea o să fie înnebunită după această rețetă.
Poftă bună!