Ingrediente:
400 gr iaurt
24 linguri zahăr
4 plicuri zahăr vanilat
3 plicuri gelatină
3 plicuri ness
1 compot de caise sau piersici
150 ml apă
1 pachet biscuiți sau pișcoturi
În două vase saeparat se pun câte 2 cutii de iaurt, se adaugă 12
linguri de zahăr, 2 plicuri de zahăr vanilat și se omogenizează
bine.
Într-un vas se pun fructele din compot tăiate cubulețe iar în
celălalt se pun plicurile de ness.
Se dizolvă gelatina în 150 ml de apă, pusă la foc mic fără să
fiarbă, se împarte în două și se pune câte jumătate în
fiecare vas.
În tavă se pune folia alimentară, se așează un rând de
biscuiți dați prin zeama de compot, se pune compoziția cu fructe
apoi iar un rând de biscuți și compoziția cu ness. Se termină cu
un rând de biscuiți.
Se lasă la frigider pentru minim 2 ore.