Am găsit astăzi niște creveți care îmi făceau cu
ochiul. Și pentru că nu am putut să trec pe lângă ei am cumpărat
cam 1.5 kg. Am mâncat câțiva cu maioneză și pe urmă m-am gândit
să îi combin și cu altceva. Iată ce a ieșit...
Ingrediente:
1 kg creveți
1 kg creveți
2 linguri ulei măsline
40 gr unt
2 cepe
4 căței usturoi
75 ml vin alb sec
1 kg creveți
câteva fire de mentă
coaja rasă și sucul de la 2 lămâi
250 gr orez
Topiți untul într-o tigaie și adăugați cepele
tocate. Prăjiți bine ceapa și adăugați usturoiul tăiat mărunt
și orezul. Prăjiți orezul și după ce capătă o culoare aurie
adăugați vinul.
Lăsați pe foc aproximativ 10 minute si amestecați
din când în când. Adăugați coaja de lămâie și înainte ca
orezul să fie fiert puneți creveții decorticați. Amestecați
încet și adăugați apoi sucul de lămâie.
După ce s-a răcit adăugați frunzele de mentă.
Poftă bună!