miercuri, 21 martie 2012

RISOTTO DE CREVEȚI CU MENTĂ ȘI LĂMÂIE

Am găsit astăzi niște creveți care îmi făceau cu ochiul. Și pentru că nu am putut să trec pe lângă ei am cumpărat cam 1.5 kg. Am mâncat câțiva cu maioneză și pe urmă m-am gândit să îi combin și cu altceva. Iată ce a ieșit...

Ingrediente:
           1 kg creveți
           2 linguri ulei măsline
           40 gr unt
           2 cepe
           4 căței usturoi
           75 ml vin alb sec
           1 kg creveți
           câteva fire de mentă
           coaja rasă și sucul de la 2 lămâi
           250 gr orez

Topiți untul într-o tigaie și adăugați cepele tocate. Prăjiți bine ceapa și adăugați usturoiul tăiat mărunt și orezul. Prăjiți orezul și după ce capătă o culoare aurie adăugați vinul.
Lăsați pe foc aproximativ 10 minute si amestecați din când în când. Adăugați coaja de lămâie și înainte ca orezul să fie fiert puneți creveții decorticați. Amestecați încet și adăugați apoi sucul de lămâie.
După ce s-a răcit adăugați frunzele de mentă.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu