Ingrediente:
250 gr pișcoturi
150 almette cu smântână
150 gr zahăr pudră
esență de vanilie
200 ml frișcă lichidă
500 gr iaurt cu piersici sau caise
2 pliculețe gelatină granule
700 gr compot piersici sau caise
Tapetăm o formă de chec cu folie alimentară.
Pișcoturile le trecem prin sucul din compot și cu ele tapetăm
marginile formei de chec.
Gelatina o hidratăm în 200 ml suc din compot timp de 10 min și
apoi o topim pe foc mic fără să dea în clocot.
Crema de branză o amestecăm cu zahărul pudră, adăugăm vanilia,
iaurtul, gelatina topită și frișca bătută.
Crema obținută o turnăm în forma de chec tapetată cu pișcoturi.
Peste cremă așezăm un rând de pișcoturi și dăm la frigider de
seară până dimineață.
Răsturnăm invers pe un platou, decorăm cu frișcă și fructe din
compot.