vineri, 22 februarie 2013

PRĂJITURĂ PARLAMENT


Ingrediente:

2 căni nucă prăjită
7 ouă
7 linguri de zahăr
7 linguri nucă măcinată
3 linguri făină
1 pliculeț praf de copt
500 ml frișcă
400 g cremă de ciocolată (finetti)
½ kg biscuiți

Se unge tava de la aragaz cu unt sau margarină si se pune nuca prăjită atât cât să acopere toată tava.
Se pregătește blatul din 7 albușuri bătute cu 7 linguri de zahăr, 7 linguri nucă măcinată, 3 linguri de făină și praful de copt.
Se toarnă compoziția obținută peste nuca din tavă și se dă la cuptor până când se coace blatul. Când blatul s-a copt se răstoarnă, se pune crema de ciocolată peste care se așează un rând sau două de biscuiți înmuiați mai întâi în cafea.
Cele 7 gălbenușuri se amestecă cu 7 linguri de zahăr și 3 linguri de apă, se pun pe baie de abur, se fierb până se îngroașă și se lasă la răcit.
Se bate frișca și se adaugă peste gălbenușurile răcite. Se omogenizează bine și se pune compoziția peste biscuiți. Se pudrează cu cacao.





2 comentarii:

  1. foarte buna prajitura, dar crema alba ramane moale la mine dupa ce amestec frisca cu crema de ou. Trebuie folosita o anumita frisca? Sau ce trebuie facut ca sa nu mai curga crema de pe prajitura?

    RăspundețiȘtergere
  2. Frisca trebuie batuta foarte bine, cand intorci castronul sa nu curga.

    RăspundețiȘtergere