Pentru că mi-a rămas în minte foarte tare borșul de pește pe
care l-am mâncat în Deltă m-am gândit ca nu ar fi rău să incerc
să fac și eu unul. Așa că am mers la pescărie am luat mai multe
tipuri de pește și m-am pus pe treabă. Nici nu durează foarte
mult și iese tare gustos. Iată cum a ieșit...
Ingrediente:
minim
4 feluri de pește
(crap, somn, plătică,
biban, caras, știucă)
morcovpătrunjel țelină
o ceapă mare
1-2 ardei grași
2 roșii de mărime mijlocie
borș
zeamă de lămâie sau oțet
leuștean
sare
morcovpătrunjel țelină
o ceapă mare
1-2 ardei grași
2 roșii de mărime mijlocie
borș
zeamă de lămâie sau oțet
leuștean
sare
După
ce curățați
peștele
îl
tăiați
în
bucăți.
Se
pune la fiert zarzavatul tăiat
mărunt
și
se lasă
să
fiarbă
bine. Se adaugă
ardeii tăiați
cubulețe
si roșiile.
Ciorba
se acrește
cu borș.
Când
clocotește
se adaugă
bucățile
de pește
împreună
cu capetele și
se lasă
să
mai fiarbă
cam 10-15 minute.
Când
peștele
este gata se scoate pe un platou.
Mai
întâi
se servește
zeama cu mămăliguță
și
apoi se mănâncă
peștele
cu mujdei de usturoi stins cu zeamă
de lămâie
sau puțin
oțet.
Sper că vă place cum arată și vă asigur că la gust e și mai
și.
Poftă
bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu