Ingrediente:
blat:
1 kg
mere
4
linguri zahăr
50
gr unt
cremă:
1 l
lapte
2
plicuri budincă de vanilie
2
ouă
2
linguri zahăr
bezea:
2
albușuri
2
linguri zahăr
Se spală și se curăță merele. Se taie în felii subțiri și se
pun în tavă. Deasupra se pune untul și se presară zahărul. Se dă
la cuptor pentru 30 de minute.
Pentru cremă se mixează gălbenușurile cu zahărul. Praful de
budincă se diluează într-o cană de lapte rece. Restul de lapte se
înfierbântă și se toarnă peste praful de budincă diluat. Se
toarnă gălbenușurile și se pune pe foc să dea câteva
clocote până se obține o cremă groasă.
Se scoate tava cu merele și se toarnă budinca fierbinte. Se dă la
cuptor pentru 10 minute.
Albușurile se bat foarte bine impreuna cu zahărul.
După 10 minute se scoate tava, se pune peste budincă bezeaua și
se mai bagă la cuptor încă 10 minute.
Se scoate și se lasă să se răcească.
După ce s-a răcit se pune la frigider.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu