Ingrediente:
400 gr pipote si inimi
100 ml vin roșu sec
2 linguri oțet
1 frunză dafin
1/2 salată creață
2 cepe
2 linguri ulei
2 mere acre
1 lingură unt
1 lingură zeamă de lămâie
50 ml vin alb demisec
sare, piper
Se pun pipotele si inimile într-un castron și se adaugă vinul
roșu, 1 lingură de oțet, frunza de dafin, se amestecă și se lasă
la rece 1 oră.
Se încing 2 linguri de ulei în care se călesc
rondelele de ceapă până ce capătă o culoare aurie.
Merele se
decojesc, se taie în sferturi și se feliază subțire. Se încinge
untul într-o tigaie în care se călește mărul. Se adaugă zeama
de lămâie și vinul. Se fierb acoperiți 3 minute până se
înmoaie.
Pipotele si inimile se prăjesc pe ambele părți 2-3 minute. Se
condimenteză cu sare și piper.
Se toarnă marinata în tigaie și se lasă să dea în
clocot. Se potrivește cu sare, piper, oțet după care se toarnă
peste salată.
Feliile de măr și rondelele de ceapă se presară
decorativ.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu