- 4 albusuri
- un praf de sare
- 225 gr zahar tos
Preincalziti cuptorul la 110 grade C.
Puneti albusurile intr-un bol mare si incepeti sa le bateti, din ce in ce mai repede, cu mixerul.
Adaugati un praf de sare si continuati sa bateti pana cand spuma se intareste.
Adaugati doua linguri de zahar, “in ploaie”, continuand sa bateti pana cand acesta se dizolva. Puneti inca doua linguri de zahar si procedati la fel pana cand folositi tot zaharul.
La sfarsit, spuma trebuie sa fie tare si lucioasa.
Puneti compozitia de bezea intr-un sprit. Pe o tava tapetata cu hartie de copt se spriteaza mici bezele. Daca nu aveti sprit, puneti mici gramajoare cu lingurita.
Asezati tava pe nivelul din mijloc al
cuptorului si coaceti bezelele timp de aproximativ 1/2-2 ore, la
foc mic.
Opriti focul si lasati bezelele sa se raceasca in cuptor.
Opriti focul si lasati bezelele sa se raceasca in cuptor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu