luni, 5 martie 2012

SALATĂ BOEUF DE POST

Chiar dacă rețeta originală include printre ingrediente carnea de vită, nu puțini sunt cei care fac salata cu carne de pui, de porc sau chiar și fără carne.
Astăzi vă prezint o rețetă de salată de boeuf care este foarte bună pentru zilele de post.

Ingrediente:
4-5 cartofi
1-2 morcovi
jumătate de țelină
un sfert de cutie de mazăre
castraveciori murați sau murături (după gust)
gogoșari murați
200 g de soia fiartă dacă vreți un substituent pentru carne, însă salata este gustoasă și fără
1 sfert de cutie de ciuperci
sare
piper
muștar
maioneză de post
măsline, pătrunjel pentru ornat

Se fierb legumele în apă cu sare. După ce s-au răcit se taie mărunt, în cuburi mici.
Dacă puneți soia după ce o fierbeti separat si o lăsați să se răcească, scurgeți-o bine de apă, tăiați-o în cubulețe și adăugați-o peste restul legumelor.
Între timp tăiați mărunt și castraveciorii, gogoșarii și ciupercile. Adăugați și mazărea, o lingură de muștar, 200-300 g de maioneză de post, sare și piper după gust. 









Se amestecă ușor pentru a nu zdrobi legumele și se așează pe platouri. Se ornează după preferință și inspirație.
 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu