joi, 16 februarie 2012

AMANDINE

Nu vă era poftă de niște amandine? Dacă da treceți repede la treabă...în doi timpi și trei mișcări sunt gata :) Nu mai zic că ies și foarte gustoase.

Ingrediente:
* blat: 6 ouă 
           200 gr zahăr
           30 ml apă 
           30 ml ulei
           20 gr cacao 
           8 linguri făină
           1 plic praf de copt
* sirop: 400 ml apă
               200 gr zahăr
               2 plicuri cappuccino
* cremă: 3 gălbenușuri
                 150 gr zahăr pudră
                 250 gr unt
                 3 linguri cacao

Separați albușurile de gălbenușuri. Bateți albușurile spumă cu un praf de sare. Adăugați zahărul, apa și gălbenușurile frecate cu ulei și amestecați totul cu o spatulă.
Adăugați câte puțin din făina amestecată cu cacao și praf de copt.
Turnați aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt apoi băgați la cuptor 35 de minute la 175°. Blatul se lasă la răcit și apoi se taie în două.
 

Se pregătește siropul: se pun toate ingredientele pentru sirop într-o cratiță la fiert și din momentul în care începe să fiarbă se mai lasă pe foc 5 minute.

Crema: se amestecă untul cu zahărul pudră. Se mixează, după care se pun gălbenușurile și cacao.

Se pune prima jumătate de blat, se însiropează bine și apoi se pune 3/4 din cremă. Se așează cealaltă jumătate și se însiropează. Se glazurează cu crema rămasă. 

Se lasă minim 3 ore la frigider. Se ornează cu ciocolată topită, albă sau neagră.
 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu