Nu vă era poftă de niște amandine? Dacă da treceți
repede la treabă...în doi timpi și trei mișcări sunt gata :) Nu
mai zic că ies și foarte gustoase.
Ingrediente:
*
blat: 6 ouă
200 gr zahăr
30 ml apă
30 ml ulei
20 gr cacao
8 linguri făină
1 plic praf de copt
*
sirop: 400 ml apă
200 gr zahăr
2 plicuri cappuccino
*
cremă: 3 gălbenușuri
150 gr zahăr pudră
250 gr unt
3 linguri cacao
Separați albușurile de gălbenușuri. Bateți
albușurile spumă cu un praf de sare. Adăugați zahărul, apa și
gălbenușurile frecate cu ulei și amestecați totul cu o spatulă.
Adăugați câte puțin din făina amestecată cu cacao
și praf de copt.
Turnați
aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt apoi băgați la
cuptor 35 de minute la 175°.
Blatul se lasă la răcit și apoi se taie în două.
Se
pregătește siropul:
se
pun toate ingredientele pentru sirop într-o cratiță la fiert și
din momentul în care începe să fiarbă se mai lasă pe foc 5
minute.
Crema:
se
amestecă untul cu zahărul pudră. Se mixează, după care se pun
gălbenușurile și cacao.
Se pune prima
jumătate de blat, se însiropează bine și apoi se pune 3/4 din
cremă. Se așează cealaltă jumătate și se însiropează. Se
glazurează cu crema rămasă.
Se lasă minim 3 ore la frigider. Se
ornează cu ciocolată topită, albă sau neagră.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu