Ingrediente:
- carne
de vită (între 200 și 400 gr fiecare bucată)
- sare
- 2 linguri de ulei de floarea soarelui
- 1/4 cană de boabe de
piper proaspăt zdrobite
- 1/4 cană de ceapă
verde tăiată mărunt
- 1/4 cană de cognac
- 1 cană de supă
de vită
- 1/4 cană de frișcă
neîndulcită
- 1/4 cană pătrunjel
tocat
Fiecare bucată se taie între 2 și 4 cm în fucție de cum vă place făcută (în sânge sau mai puțin). Se sărează pe ambele părți fiecare bucată de carne și se lasă să se odihnească 30 de minute. Bucățile de carne se pun pe un servețel de hârtie pe fiecare parte până ce sunt uscate.
Se ia de pe foc și se acoperă cu
folie de aluminiu. Se presară o porție generoasă de piper zdrobit
pe fiecare parte a cărnii. Se păstrează la cald până facem sosul
de piper.
Sosul e simplu.
Într-o tigaie se pune ceapa tăiată
și se amesteca. Se
adaugă cognacul și
se mai fierbe 3 minute. Adăugăm supa de
vită și fierbem
4-5 minute până sosul scade. Punem frișca neîndulcită și mai fierbem
3 minute. La sfârșit luăm
de pe aragaz sosul și adăugăm
sare, pătrunjel și
piperul rămas.
Ca și garnitură putem pune legume și
cartofi copți.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu