Ingrediente:
2 căni nucă
prăjită
7 ouă
7 linguri de zahăr
7 linguri nucă
măcinată
3 linguri făină
1 pliculeț
praf de copt
500 ml frișcă
400 g cremă
de ciocolată (finetti)
½ kg biscuiți
Se unge tava de la aragaz cu unt sau
margarină si se pune nuca prăjită
atât cât să
acopere toată tava.
Se pregătește
blatul din 7 albușuri bătute
cu 7 linguri de zahăr, 7 linguri nucă
măcinată, 3 linguri de făină
și praful de copt.
Se toarnă
compoziția obținută
peste nuca din tavă și
se dă la cuptor până
când se coace blatul. Când
blatul s-a copt se răstoarnă, se pune
crema de ciocolată peste care se așează
un rând sau două
de biscuiți înmuiați
mai întâi în
cafea.
Cele 7 gălbenușuri
se amestecă cu 7 linguri de zahăr
și 3 linguri de apă,
se pun pe baie de abur, se fierb până se
îngroașă și se lasă
la răcit.
Se bate
frișca și se
adaugă peste gălbenușurile
răcite. Se omogenizează
bine și se pune compoziția
peste biscuiți. Se pudrează
cu cacao.
foarte buna prajitura, dar crema alba ramane moale la mine dupa ce amestec frisca cu crema de ou. Trebuie folosita o anumita frisca? Sau ce trebuie facut ca sa nu mai curga crema de pe prajitura?
RăspundețiȘtergereFrisca trebuie batuta foarte bine, cand intorci castronul sa nu curga.
RăspundețiȘtergere