Am descoperit ieri gemul de măsline...da, da... a-ți
citit bine – gem de măsline. Încă nu l-am preparat dar dacă
aveți curaj să încercați aveți rețeta mai jos. E rețetă din
Provence, Franța și doamna care mi-a dat-o era tare încântată să
împărtășească și cu alții.
Ingrediente:
500 gr măsline negre
500 gr zahăr
275 gr apă
5 gr ghimbir
coajă de lămâie
Se lasă măslinele peste noapte în apă.
A doua zi le scurgeți, le treceți printr-un jet de
apă rece și le scurgeți din nou.
Mixați măslinele cu ghimbirul, coaja de lămâie și
apa.
Adăugați zahărul, puneți la foc pentru 20 de minute
și apoi direct în borcane.
Se mănâncă simplu dar de asemenea puteți pune gemul
lângă carnea de miel, de vită sau de pasăre.
Puteți încerca gemul la sfârșitul mesei, pe pâine
prăjită, lângă o bucată de brânză de capră.
V-aș sfătui să încercați cu mai puțin zahăr –
mie mi se părea puțin cam dulce.
Dacă reușiți să faceți rețeta aștept opinii.
Curaj!!!!
:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu