Chiar dacă rețeta originală include printre
ingrediente carnea de vită, nu puțini sunt cei care fac salata cu
carne de pui, de porc sau chiar și fără carne.
Astăzi vă prezint o rețetă de salată de boeuf care
este foarte bună pentru zilele de post.
Ingrediente:
4-5
cartofi
1-2
morcovi
jumătate
de țelină
un
sfert de cutie de mazăre
castraveciori
murați
sau murături
(după
gust)
gogoșari
murați
200 g
de soia fiartă
dacă
vreți
un substituent pentru carne, însă
salata este gustoasă
și
fără
1
sfert de cutie de ciuperci
sare
piper
muștar
maioneză
de post
măsline,
pătrunjel pentru
ornat
Se fierb legumele în
apă
cu sare. După
ce s-au răcit se
taie mărunt,
în
cuburi mici.
Dacă
puneți soia după
ce o fierbeti
separat si
o lăsați
să
se răcească,
scurgeți-o
bine de apă,
tăiați-o
în
cubulețe
și
adăugați-o
peste restul legumelor.
Între
timp tăiați mărunt
și
castraveciorii, gogoșarii
și
ciupercile. Adăugați
și
mazărea,
o lingură
de muștar,
200-300 g de maioneză
de post, sare și
piper după
gust.
Se amestecă
ușor
pentru a nu zdrobi legumele și
se așează
pe platouri.
Se ornează
după
preferință
și
inspirație.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu