Sunt atât de apreciate în Franța încât m-am gândit
că ar trebui să le încerc și eu. Mi-au dat ceva bătăi de cap :)
Ingrediente:
33 gr pudră migdale
75 gr zahăr pudră
1 albuș de ou măricel
17 gr zahăr tos
10 picături colorant
dulceață
Se scoate albușul cu o zi înainte și se lasă într-o
cană acoperită.
Se macină bine amestecul de zahăr și migdale și
apoi se cerne.
Se bate albușul iar când devine spumos se adaugă tot
zahărul dintr-o dată.
Se adaugă amestecul de migdale și zahăr și se
amestecă ușor cu o spatulă. Se amestecă până aluatul devine mai
gros.
Se amestecă o lingură de aluat cu colorant apoi se
adaugă în bezea.
Pe o tavă se pune hârtie de copt și puteți începe
să formați fiecare macaron. Lăsați aluatul să se usuce cam 30 de
minute. Ar trebui să iasă rotunde, dar pentru prima dată cred că
e bine și așa. Promit că o să mă străduiesc mai mult data
viitoare. :)
Încălziți cuptorul la 150°
și puneți tava la cuptor pentru 12 minute. La copt se mai duce din
culoare.
Se grupează câte
doi, pe unul se pune dulceață și se lipește cu celălalt.
Cam așa ar trebui
să iasă...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu