miercuri, 25 ianuarie 2012

MACARONS CU DULCEAȚĂ

Sunt atât de apreciate în Franța încât m-am gândit că ar trebui să le încerc și eu. Mi-au dat ceva bătăi de cap :)

Ingrediente:
        33 gr pudră migdale
        75 gr zahăr pudră
        1 albuș de ou măricel
        17 gr zahăr tos
        10 picături colorant
        dulceață

Se scoate albușul cu o zi înainte și se lasă într-o cană acoperită.
Se macină bine amestecul de zahăr și migdale și apoi se cerne.
Se bate albușul iar când devine spumos se adaugă tot zahărul dintr-o dată.

Se adaugă amestecul de migdale și zahăr și se amestecă ușor cu o spatulă. Se amestecă până aluatul devine mai gros.

Se amestecă o lingură de aluat cu colorant apoi se adaugă în bezea.
Pe o tavă se pune hârtie de copt și puteți începe să formați fiecare macaron. Lăsați aluatul să se usuce cam 30 de minute. Ar trebui să iasă rotunde, dar pentru prima dată cred că e bine și așa. Promit că o să mă străduiesc mai mult data viitoare. :)

Încălziți cuptorul la 150° și puneți tava la cuptor pentru 12 minute. La copt se mai duce din culoare.
Se grupează câte doi, pe unul se pune dulceață și se lipește cu celălalt.
Cam așa ar trebui să iasă...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu