vineri, 13 ianuarie 2012

ALBĂ CA ZĂPADA

Ingrediente:  
            * foi:  
                  3 ouă  
                  100 gr zahăr pudră 
                  6 linguri ulei
                  3 linguri lapte
                  praf de copt
                  sare
                  450 gr făină
            * cremă: 
                             500 ml lapte
                             2 linguri făină
                             250 gr unt
                             275 gr zahăr pudră
                             o lămâie


La aluat se amestecă ingredientele și apoi se împarte în 3. Se fac 3 foi care se coc pe dosul tăvii pe care s-a pus hârtie de copt, aproximativ 5 minute.

Crema: Se mixează untul cu zahărul.
Pe foc, într-un bol se amestecă cu grijă făina cu laptele, ca să nu facă cocoloașe. Se amestecă continuu ca să nu se prindă si după ce se îngroașă se mai fierbe 5 minute, apoi se lasă la răcit.
Peste untul amestecat cu zahăr se pune coaja de lămâie și sucul, apoi făina cu laptele. Se amestecă până rezultă o cremă.

Se pune prima foaie, se adaugă crema și se continuă. Se presează și se lasă peste noapte.
                                   



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu