vineri, 13 ianuarie 2012

PRĂJITURĂ CU SUC DE ROȘII

Ingrediente: 
              * cremă: 10 linguri ulei 
                              10 linguri zahăr
                              10 linguri suc de roșii
                              1 vârf amoniac
                              făină cât cuprinde
                              1 pachet margarină
                              10 linguri gem de caise
              * aluat: 
                           3 ouă
                           100 gr zahăr pudră
                           6 linguri ulei
                           3 linguri lapte
                           praf de copt
                           450 gr făină


Pentru aluat se amestecă ingredientele și apoi se împarte aluatul în trei. Se fac 3 foi de mărimea unei coli A4 și se coc pe dosul unei tăvi pe care se pune hârtie de copt circa 5-7 minute.

La cremă se pun ingredientele pe foc până se face ca o smântână groasă. Se adaugă un pachet de margarină și 10 linguri gem de caise.

Se pune prima foaie, se adaugă un rând de cremă și se continuă. Se presează și se lasă peste noapte.
                                 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu