vineri, 13 ianuarie 2012

PRĂJITURĂ CU MIGDALE

Si pentru ca imi plac foarte multr migdalele le-am folosit intr-o prajitura. 

Ingrediente: 
           * blat:
                      8 albușuri 
                      200 gr zahăr pudră 
                      250-300 gr migdale
                      un pachețel praf de copt 
                     4-5 linguri făină
           * cremă: 
                     8 gălbenușuri
                     150 gr zahăr
                     3 linguri cacao
                     100 gr unt
                     o linguriță rom

Pentru blat se bat albușurile cu zahărul și se adaugă făina, praful de copt și migdalele. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt, se toarnă compoziția și se coace la 180° aproximativ 20 minute.


Pentru cremă se fierb pe aburi gălbenușurile cu zahărul, cacao și untul.


După ce am lăsat blatul 20 de minute la cuptor îl scoatem și punem câteva linguri de cremă, apoi mai lăsăm la cuptor 5 minute.

                                  

Când este gata turnăm peste blat restul de cremă.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu